Over ons

Mirjam en Corine kennen elkaar uit onze studietijd van de Hogere Hotelschool Den Haag. Toen we elkaar in 2022 weer tegenkwamen bij een netwerkwandeling bleek dat we beiden mooie Expat-jaren achter de rug hadden; dat gaf al een instant connectie! Al wandelend was er veel herkenning bij elkaars verhalen over terug verhuizen naar Nederland, over de fases waar je als Repat doorheen gaat en de frustraties en onzekerheid die dat soms kan geven.

Gelukkig zijn wij zelf al jaren helemaal weer op onze plek hier. ‘Along the way’ hebben we veel kennis opgedaan en onze expertises vullen elkaar heel goed aan. Zo hebben we allebei onze ervaringen met solliciteren in Nederland, het weer toetreden op de arbeidsmarkt, het opbouwen en uitbreiden van een netwerk en het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Dus toen Mirjam met haar missie om Repats te helpen zich sneller thuis te voelen in Nederland startte was Corine een logische allereerste gast in haar ‘Expat to Repat’ Podcast. Op dat moment werd duidelijk dat we allebei de missie hebben om jou als Repat te helpen weer te aarden in Nederland; daar zetten wij graag onze expertise en ons eigen netwerk voor in.

Resettl. remigratiecoaching
Mirjam profile april 2024

Mirjam de Bakker - training en coaching bij remigratie

Ik groeide voor een deel op in Frankrijk, en toen ik als meisje uit Parijs met mijn ouders verhuisde naar Rotterdam was dat absoluut mijn eerste cultuurschock. Mede daardoor voel ik me een soort nomade; ik kan overal wonen en sta altijd open voor een nieuw buitenland avontuur. Als volwassen vrouw heb ik met mijn gezin 14 jaar lang in diverse landen gewoond en gewerkt. Inmiddels zijn we al een aantal jaar terug in Nederland, maar ik ben toch gewoon dwars door de reverse culture shock heengegaan in het begin! Ik had het niet zien aankomen en het was ook echt geen fijne tijd. Toen ik daar doorheen was en het fenomeen onderzocht om te begrijpen wat er gebeurde, realiseerde ik me dit: dat kan een stuk sneller en soepeler!

En ook: ik ben niet de enige die dit meemaakt; waarom is er eigenlijk geen Repat netwerk dat je net zo welkom heet als ik zelf op elke nieuwe plek heb mogen ervaren? Dat dus. Ik heb het mijn missie gemaakt om de juiste coaching te bieden zodat remigreren het allerleukste avontuur wordt. Jij kunt dit! En je hoeft niet in je eentje het wiel opnieuw uit te vinden, fijn toch?

Corine rond profiel

Corine van Dijk- de Ouden - training en coaching bij remigratie

Ik werkte als HR manager in Eindhoven en net nadat ik mijn man leerde kennen, kreeg hij een baan in het buitenland aangeboden. Ik ben met hem het avontuur aangegaan en we hebben ruim 13 jaar in het buitenland gewoond. 3 jaar in Genève, 3 jaar in België en 8 jaar in Amerika. Wij zijn in 2015 als gezin teruggekeerd naar Nederland en zijn opnieuw begonnen met ons Nederlandse avontuur in Oisterwijk.

Ruim 13 jaar in het buitenland wonen deed me des te meer realiseren hoe belangrijk het hebben van een goed netwerk is en hoe vanzelfsprekend het is dat we dat als Expat voor elkaar openstellen. In contact komen met mensen en een vangnet creëren zodat elkaars hulp beschikbaar komt, was zo normaal als Expat. In Nederland miste ik dat en merkte ik dat ik mijn netwerk weer van 0 af aan moest op gaan zetten.

Na een lange zoektocht, heel veel onderzoek en netwerken, heb ik mezelf gespecialiseerd in off- en online netwerken en met name hoe je hier LinkedIn als tool bij kunt gebruiken. Ik zet al mijn skills en ervaringen uit mijn HR verleden en opgedaan als expat in, om andere werknemers en ondernemers te helpen bij het netwerken en leer hen optimaal gebruik te maken van LinkedIn bij het vinden van een baan of hun ideale klant.

Hoe houd je ons uit elkaar?

 

Typisch Corine:

  • vol met tomeloze energie, soms zit ik op zaterdag ook gewoon te werken
  • en toch pak ik ook graag mijn rust met een goed boek of een lekkere Netflix serie
  • dol op een glas goede wijn, natuurlijk met een kaasje erbij

 

Typisch Mirjam:

  • vol met tomeloze energie, soms zit ik op zaterdag ook gewoon te werken
  • en toch pak ik ook graag mijn rust met een goed boek of een lekkere Netflix serie
  • dol op een glas goede wijn, natuurlijk met een kaasje erbij

 

Tja, we hebben nu eenmaal veel meer overeenkomsten dan verschillen, en deze lijst gaat nog wel even door. Dus eigenlijk is alleen onze haarkleur een onderscheidende factor....

Meer weten over ons aanbod?

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen en heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op of boek direct een gratis kennismakingscall.